ΑΦΙΕΡΩΜΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ & LONG HOT SUMMER TOUR (2)

Αφιέρωμα: 10 χρόνια “Υπάρχει ζωή” & Long Hot Summer Tour

Δέκα χρόνια πέρασαν από εκείνη τη χρονιά. Μετά από μια season δισκογραφικής απουσίας αλλά και στις Αθηναϊκές πίστες, η Δέσποινα επέστρεψε στο προσκήνιο! Παρ’όλο που εκείνη τη χρονιά υπήρξε μόνο μια κυκλοφορία ενός single κι όχι ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ, θεωρείται ότι είναι από τις πιο πετυχημένες της καριέρας της. Η περιοδεία της έσπασε ρεκόρ προπώλησης, το single “Υπάρχει ζωή” έφτασε στην #1 θέση του AirPlay chart κάνοντας το μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς αλλά και της Δέσποινας.

“Υπάρχει Ζωή”

Το κοινό περίμενε την κυκλοφορία του τραγουδιού για μήνες. Συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 2009, όταν ο Μάκης Πουνέντης ανακοίνωσε στην εκπομπή του ότι σύντομα θα κυκλοφορούσε νέο τραγούδι από τη Δέσποινα και θα έπαιζε σε πρώτη μετάδοση αποκλειστικά στον Ρυθμό. Εκείνη την περίοδο υπήρξαν πληροφορίες από τον ίδιο τον Φοίβο ότι το τραγούδι κινείται στο pop/rock ύφος. Πριν από αυτό όμως, στα τέλη του 2008 ανακοινώθηκε ότι η Δέσποινα θα τραγουδούσε το soundtrack της τηλεοπτικής σειράς “Εργαζόμενη γυναίκα” και ότι το καλοκαίρι του 2009 θα επέστρεφε με νέο single. Το project δεν υλοποιήθηκε.

Οι πληροφορίες όμως έμειναν εκεί. Δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση ούτε από την τότε εταιρία της Δέσποινας (Heaven Music) ούτε από την ίδια την Δέσποινα και τον Φοίβο. Το μόνο που ήταν γνωστό ήταν πως η τραγουδίστρια θα έβγαζε νέο single.

Μέχρι την επίσημη ανακοίνωση οι φήμες ήταν πολλές, πάρα πολλές! Αρχικά, έγινε λόγος από fan club της εποχής ότι θα κυκλοφορούσαν τρία τραγούδια όπου το ένα θα το παρουσίαζε στα Mad VMA. Ακούστηκαν διάφοροι τίτλοι για το τραγούδι που θα παρουσίαζε όπως ο πιο γνωστός “Αλλάζω διάθεση”, “Με τρέλα”, “Τρία αστέρια”

Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 15/6 ήρθε η επίσημη ανακοίνωση! Η Δέσποινα σε τηλεφωνική της συνέντευξη στο “Κοσμοράδιο 95,1” (Θεσσαλονίκη) ανακοίνωσε πως την επόμενη μέρα, δηλαδή 16/6, θα κυκλοφορούσε το νέο της single χωρίς όμως να πει τον τίτλο! Παράλληλα όμως την ίδια μέρα ο Μάκης Πουνέντης ανακοινώνει πως το νέο τραγούδι της Δέσποινας θα λέγεται “Υπάρχει ζωή” και θα παίξει στον “Ρυθμό 9,49” την επόμενη μέρα δηλαδή 16/6.

Τρίτη 16 Ιουνίου και ώρα 12 το μεσημέρι. Η αναμονή του κοινού έλαβε τέλος! Το νέο τραγούδι κυκλοφόρησε στα ραδιόφωνα. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη αφού ανεπίσημο video που ανέβηκε στο YouTube με το τραγούδι, κατάφερε και άγγιξε τα 30.000 χτυπήματα σε μια μόλις εβδομάδα! Ναι, για τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ μικρός αριθμός αφού μέσα σε μια μέρα οι νέες κυκλοφορίες αριθμούν πάνω από 30.000 views αλλά για την εποχή του ήταν μια πολύ σημαντική απόδειξη ότι το τραγούδι θα γινόταν μεγάλη επιτυχία!

Όπως ήταν γνωστό η Δέσποινα θα επέστρεφε για άλλη μια χρονιά στη σκηνή των Mad VMA. Αυτή τη φορά όπως είναι επόμενο παρουσιάσει το νέο της single.

Πριν ανεβεί στη σκηνή ένα intro video δείχνει τη Δέσποινα μέσα σε ένα μπάνιο να παίρνει sexy πόζες, παίζοντας με τον φακό της κάμερας.

Αμέσως μετά η Δέσποινα βγήκε στη σκηνή με ένα κοντό ασημί φόρεμα προκαλώντας πανικό στο κοινό. Η εμφάνιση θεωρείται από τις καλύτερες εμφανίσεις των Mad VMA και η καλύτερη της Δέσποινας στον θεσμό του Mad. Οι sexy πόσες της Δέσποινας, η χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια έμειναν στο κοινό καθώς ήταν η πιο πολυσυζητημένη εμφάνιση των ημερών!

Η εμφάνιση του Mad κοντεύει τις 6.000.000 προβολές ενώ σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, το προηγούμενο έτος το τραγούδι στην πλατφόρμα του YouTubeείχε σύνολο 8,5 εκατομμύρια προβολές!

Αν και το τραγούδι είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Δέσποινας, δεν έχει κάποιο video clip. Το σχέδιο τους ήταν να κυκλοφορήσει η εμφάνιση από το Mad ως επίσημο μουσικό βίντεο και να σταλθεί και στους υπόλοιπους μουσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, όμως δεν έγινε ποτέ. Τηλεοπτικά το τραγούδι έπαιζε μόνο στα κανάλια του Mad.

Ενώ η επιτυχημένη περιοδεία της Δέσποινας βρίσκεται σε εξέλιξη (5/9), κυκλοφορεί ένα remix του τραγουδιού μαζί με τους NEBMA αφού περιόδευαν μαζί. Το remix δεν κυκλοφόρησε σε κάποια ψηφιακή πλατφόρμα επίσημα αλλά ανέβηκε στο επίσημο κανάλι του Φοίβου στο YouTube

Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε κάποια ολοκληρωμένη δουλειά της Δέσποινας;

Η απάντηση είναι όχι! Το τραγούδι κυκλοφόρησε ως digital single αρχικά και έτσι παρέμεινε κι ας μην ήταν αυτό το αρχικό πλάνο. Ποιο ήταν αυτό;
Λίγο μετά την κυκλοφορία του “Υπάρχει ζωή” θα κυκλοφορούσε ένα maxi single στο οποίο θα περιλαμβάνοταν το συγκεκριμένο τραγούδι με ένα επιπλέον το οποίο είχε προκλητικό στίχο (ποιο άραγε;)

Να σημειωθεί ότι αυτή η είδηση δεν ίσχυε ως φήμη! Ήταν επίσημη ανακοίνωση από την εταιρία και τη Δέσποινα και ήταν είδηση διαρκείας! Το κοινό περίμενε το cd για όλο το καλοκαίρι αλλά και μετά το τέλος του.
Όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Γιατί; Παραμένει άγνωστο. Ίσως ένας πιθανός λόγος είναι η αποχώρηση της Δέσποινας και του Φοίβου από την Heaven Music το φθινόπωρο του ίδιου έτους.

Αργότερα τον Δεκέμβριο του 2009, η Heaven κυκλοφορεί μια συλλογή με τίτλο “Greatest Hits: 2001 – 2009” που περιλάμβανε όλες τις επιτυχίες της τραγουδίστριας εκείνης της περιόδου μαζί με ένα DVD με όλα τα video clips επίσης εκείνης της περιόδου εκτός από το “Opa Opa”. Το περίεργο; Στον τίτλο αναφέρεται η χρονολογία “2009” όμως το μοναδικό τραγούδι που έβγαλε εκείνη την χρονιά η Δέσποινα δεν ήταν μέσα στη κυκλοφορία. Ο λόγος; Άγνωστος!

Αν και δεν θεωρείται κυκλοφορία της Δέσποινας, το 2012 το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στη συλλογή του Φοίβου “20 χρόνια Φοίβος – 20 χρόνια επιτυχίες” που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα Real News.

Charts

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του και συγκεκριμένα το πρώτο δεκαημέρο του Ιουλίου, το τραγούδι έφτασε την πρώτη θέση του AirPlay chart όπου παρέμεινε εκεί για πάνω από δυο βδομάδες!

Άλλη μία πρωτιά ήταν σε πολλά digital charts, το πιο χαρακτηριστικό του iTunes που ακόμα και σήμερα βρίσκεται στο top 100 και συγκεκριμένα στις θέσεις 50-70!

Εκείνη την περίοδο δεν ήταν δημοφιλείς οι υπόλοιπες ψηφιακές πλατφόρμες (π.χ. Spotify, Deezer κτλ). Στο Spotify βέβαια έχει ξεπεράσει τα 130.000 streams!

Long Hot Summer Tour

Η Δέσποινα τον Μάιο του 2009 ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει συναυλίες το καλοκαίρι! Αρχικά βγαίνουν λίγες ημερομηνίες.

Μαζί της στην περιοδεία ήταν το γνωστό συγκρότημα Goin’ Throgh, τον Στέλιο Μάξιμο και οι NEBMA.

Αρχικά η περιοδεία ήταν να ξεκινήσει στις 18/6 στη Θεσσαλονίκη. Όμως λόγω έντονης βροχόπτωσης η συναυλία αναβλήθηκε για τις 29/6 όπου και ξεκίνησε η περιοδεία. Η συναυλία ήταν sold out με 5,500 κόσμο!

Η περιοδεία έσπασε ρεκόρ προπώλησης εισιτηρίων αφού για την συναυλία της στην Ολυμπία προπωλήθηκαν 3,000+ εισιτήρια.

Στις 4/7 με συναυλία στο Παγκρήτιο στάδιο, πάνω από 5,000 κόσμος παρευρέθηκε!

Καλαμαριά, Ιεράπετρα, Ηράκλειο, Αχαρναί, Πτολεμαΐδα, Ξάνθη, Αρχαία Ολυμπία, Αγιά Λάρισας, Τρίκαλα, Κεφαλλονια, Ναύπακτο, Λάρνακα, Γρεβενά, Σαλαμίνα, Χίο, Κάλυμνο, Σάμο, Τήνο, Αίγινα, Καβάλα, Καστοριά, Πάργα, Πάτρα, Ναύπλιο, Θήβα, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Χαλκίδα είναι κάποιες από τις πόλεις που ταξίδεψε η Δέσποινα εκείνο το καλοκαίρι!

Παράλληλα με την περιοδεία, η Δέσποινα γιόρτασε και τα γενέθλια της σε συναυλία!

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της περιοδείας η στάση της στην Καβάλα στις 19/8. Εκεί η Δέσποινα ανέβασε την μητέρα της την ώρα που ερμήνευε το “Όλα σε θυμίζουν” και το είπε πως κάθε φορά που το λέει σκέφτεται τον πατέρα της που έχει φύγει από την ζωή. Αργότερα η Δέσποινα αστειεύτηκε συστήνοντας την μητέρα της ως μικρότερη αδερφή της.

Με πάνω από 30 συναυλίες η συναυλία, συνολικά την παρακολούθησαν 140.000+ κόσμος!

Σε δελτίο τύπου της εποχής αναφέρονται οι συγκεκριμένοι αριθμοί που μας δίνουν μια εικόνα τι έγινε πίσω από την σκηνή εκείνο το καλοκαίρι:

140.000 εισιτήρια,
16 πτήσεις,
520 αεροπορικά εισιτήρια,
7.500 χιλιόμετρα με limo bus,
1 limo bus,
1 κανονικό λεωφορείο,
4 vans,
4 ΙΧ,
1 συρόμενη νταλίκα 18 μέτρων,
1 επικαθήμενη νταλίκα 16 μέτρων,
1 φορτηγό 9 μέτρων,
13 οδηγοί,
14 ferry-boats,
560 εισιτήρια ferry-boats,
1 μηχανή μεγάλη κυβισμού,
4 παπάκια,
2 τετράκυκλες «γουρούνες»,
1 σπασμένη «γουρούνα»,
595 δωμάτια ξενοδοχείου,
6 catamaran,
4 δελφίνια,
Πολλά μποφόρ,
Πάρα πολλά μποφόρ,
89 χλμ καλώδια,
14 σπασμένα ακουστικά,
3 σπασμένες χορδές κιθάρας, oι 2 του Τόνυ,
4 καμένα subwoofer,
58 σπασμένα ζευγάρια μπαγκέτων τυμπάνων
8 καινούργια δέρματα τυμπάνων
16 γεννήτριες,
5.400 τετραγωνικά μέτρα σκηνή,
4 χλμ κολλητικής ταινίας,
2 χλμ σκοινί
3 χλμ κιγκλιδωμάτων,
240 εργάτες,
6 εθνικότητες,
96 βαλίτσες,
4 σπασμένες βαλίτσες,
1 σπασμένο rack,
3.500 μπουκαλάκια νερό,
1.200 cola (light) γνωστών εταιρειών cola,
872 πορτοκαλάδες λιγότερο γνωστών εταιρειών,
780 σαλάτες,
1.200 καλαμάκια χοιρινά,
680 κοτόπουλου,
420 σουβλάκια (απ’ όλα)
139 σουβλάκια (όχι απ’όλα),
280 πίτσες όλων των ειδών,
3 καρμπονάρες,
3 μπολονιεζ,
πολλά μύδια (πάρα πολλά μύδια),
822 σαμπουάν,
523 conditioner μαλλιών,
2.213 σαπούνια,
1.626 πετσέτες,
211 πετσέτες σκηνής,
93 ώρες συναυλίας,
93 ώρες προβών,
52 αντίσκηνα,
23 τροχόσπιτα,
453 καρέκλες,
4 σπασμένες καρέκλες,
67 τραπέζια camping,
4 φυσούνες γηπέδου,
25.440 κουνούπια και άλλα διάφορα έντομα,
37 μπουκαλάκια autan,
56 fenistyl,
36 ανεμιστήρες,
56 καθρέφτες,
1 σπασμένος καθρέφτης,
346 τοστ (τα μισά με γαλοπούλα),
2.522 φραπέ,
1.112 λίτρα Γαλλικού καφέ,
1 στραμπούληγμα ποδιού,
1 σκίσιμο κούτελου,
4 «σντουπ» κεφαλιού πάνω σε διάφορα αντικείμενα,
2 σπασμένα πλευρά,
6 ακτινογραφίες,
2 χαλασμένα ζευγάρια παπούτσια,
4 φακοί,
4 σπασμένες οθόνες κινητού,
3 ακουστικά κινητού,
98 ζευγάρια μπαταριών,
478 φωτογραφίες,
16 δελτία ειδήσεων,
46 άρθρα εφημερίδων,
624 Videos at youtube

Η τελευταία συναυλία της περιοδείας ήταν στο Θέατρο Βράχων (Αθήνα) στις 25 Σεπτεμβρίου!

Ίσως και η πιο πολυσυζητημένη συναυλία της περιοδείας! Με διαφορετικά ρούχα, η Δέσποινα αποκάλεσε την συναυλία ως ένα μεγάλο party.

Η πιο χαρακτηριστική στιγμή της συναυλίας είναι αυτή που η Δέσποινα σκίζει το μπλουζάκι της

Έτσι έκλεισε αυτή η περιοδεία. Με ένα ξέφρενο party που το κοινό τραγούδησε τις μεγάλες επιτυχίες της τραγουδίστριας. Το “Long Hot Summer Tour” είναι η μεγαλύτερη μουσική περιοδεία που έχει κάνει η Δέσποινα.


Με μια μεγάλη περιοδεία και ένα νέο single επόμενο ήταν να υπάρξει και προώθηση. Αρκετές ήταν οι συνεντεύξεις και οι φωτογραφίσεις που έκανε η Δέσποινα εκείνο το καλοκαίρι.

Υπήρξαν τρία εξώφυλλα στο “DownTown” και στο “Inεout”

Από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίσεις της καριέρας της είναι αυτή του DownTown. Από τη συγκεκριμένη φωτογράφιση χρησιμοποιήθηκε και φωτογραφία για το εξώφυλλο του “Υπάρχει ζωή”.


Το κοινό περίμενε πολύ την επιστροφή της τραγουδίστριας κι αυτό αποδείχτηκε από τη προέλευση στις συναυλίες. Το “Υπάρχει ζωή” αγαπήθηκε κι ακούγεται πολύ μέχρι σήμερα και δεν λείπει ποτέ από τα προγράμματα της Δέσποινας! Δικαιωματικά θεωρείται από τις καλύτερες χρονιές της Δέσποινας!

Like
7
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.