MAD VMA BUNNER

Η ιστορία της Δέσποινας Βανδή στα Mad VMAs

Με αφορμή της επιστροφή της superstar Δέσποινας Βανδή τη Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στα μουσικά βραβεία Mad, ας κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις που έκανε ανά τα χρόνια και τα βραβεία που κέρδισε. Ο θεσμός ξεκίνησε το 2004 και συνεχίζεται κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα. Η Δέσποινα έχει δώσει το παρόν αρκετές φορές καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας της. Πάμε να τις δούμε μια – μια.


Mad VMAs 2005

14 Ιουνίου 2005 και το party ξεκινάει. Η δεύτερη χρονιά που πραγματοποιείται ο θεσμός μεν, η πρώτη χρονιά που δίνει το παρόν η Δέσποινα δε! Συνολικά, ήταν υποψήφια σε πέντε κατηγορίες και κέρδισε σε τρεις από αυτές εκ των οποίων:

“Καλλιτέχνης της Χρονιάς”

Fashion Icon σε Music Video” (για το “Come Along Now“)

Καλύτερο Music Video Σύγχρονο Λαϊκό” (για το “Happy End“)

Ερμήνευσε το αγαπημένο και διαχρονικό, πλέον, “Στην Αυλή Του Παραδείσου“. Μια ωραία εμφάνιση που αποτέλεσε το closing act της βραδιάς.

Ολόκληρη η εμφάνιση της Δέσποινας
Καλλιτέχνης της Χρονιάς – Βράβευση
Fashion Icon σε MV – Βράβευση
Καλύτερο MV Σύγχρονο Λαϊκό – Βράβευση
Ολόκληρη η βραδιά

Mad VMAs 2006

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά την κυκλοφορία του Special Edition (Στην Αυλή Του Παραδείσου) η Δέσποινα ούσα υποψήφια σε πέντε κατηγορίες ξανά δίνει το παρόν στις 14 Ιουνίου 2006 στον θεσμό. Κέρδισε τρία βραβεία στις κατηγορίες :

Καλύτερο Dance Music Video” (για το “Jambi“)

Καλύτερο Music Video – Σύγχρονο Λαϊκό” (για το “Στην Αυλή Του Παραδείσου“)

Καλύτερη Σκηνοθεσία” (για το “Στην Αυλή Του Παραδείσου“)

Τραγούδησε το “Jambi” μέσα από μια εκρηκτική εμφάνιση με χορογραφία, νερό και πολύ ένταση! Στο κοινό επικρατούσε πανικός. Από τις καλύτερες εμφανίσεις της μέχρι και σήμερα.

Ολόκληρη η εμφάνιση της Δέσποινας
Καλύτερο Dance MV – Βράβευση
Καλύτερο MV – Σύγχρονο Λαϊκό – Βράβευση
Ολόκληρη η βραδιά

Mad VMAs 2008

17 Ιουνίου 2008 και τα πέμπτα MVMAs είναι γεγονός. Η Δέσποινα απούσα την προηγούμενη χρονιά, λόγω εγκυμοσύνης, όπου κέρδισε δύο βραβεία (αυτό του Καλύτερου Ντουέτου για το “ΑΜΑΝΕ” με τον Γιώργο Μαζωνάκη, ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο, όπως και το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τα “Κάλαντα”, για λογαριασμό του Κώστα Καπετανίδη), επιστρέφει ξανά στον θεσμό δυναμικά. Ήταν υποψήφια σε δύο κατηγορίες, ενώ κέρδισε στην μια εξ ‘αυτών – “Γυναίκα Καλλιτέχνης“.

Η εμφάνιση της την χρονιά εκείνη συζητήθηκε πολύ, καθώς εκτός της solo εμφάνισης της με το “Η Γη Και Η Σελήνη“, μαζί της στην σκηνή βρέθηκε και το συγκρότημα Schiller με το οποίο ερμήνευσε παρέα την πρώτη τους συνεργασία – το “Destiny“.

Ολόκληρη η solo εμφάνιση της Δέσποινας
Ολόκληρη η εμφάνιση με τους Schiller
Γυναίκα Καλλιτέχνης – Βράβευση

Mad VMAs 2009

24 Ιουνίου 2009… ή αλλιώς η μέρα που έγινε ένας χαμός στα MVMAs, καθώς για πρώτη φορά μέχρι τότε τα Mad πέτυχαν το ακατόρθωτο – να έχουν Βίσση και Βανδή στην ίδια απονομή! Η βραδιά αυτή των βραβείων έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη από όλες τις χρονιές μέχρι και σήμερα. Είχαν μαζευτεί πολλά fan clubs από όλους τους καλλιτέχνες με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα χάος στο Θέατρο Βραχών (ένας από τους βασικούς λόγους που η διοργάνωση άλλαξε την τοποθεσία από το 2010 και μετά).

Όπως και να έχει, η Δέσποινα ήταν υποψήφια σε μία μόνο κατηγορία που εν τέλη έχασε από την Έλενα Παπαρίζου. Παρόλα αυτά, μας χάρισε την καλύτερή της εμφάνιση (για τους περισσότερους) στα MVMAs μέχρι και σήμερα. Πως το κατάφερε αυτό; Μα φυσικά με το γνωστό σε όλους μας “Υπάρχει Ζωή“. Αντικειμενικά, ήταν η καλύτερη εμφάνιση της βραδιάς και προκάλεσε πανικό που όσοι βρίσκονταν εκεί θυμούνται χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η εμφάνιση της Δέσποινας
Ολόκληρη η βραδιά

Mad VMAs 2010

Τα Μad VMAs του 2010 αλλάζουν τοποθεσία, φεύγουν από το υπέροχο θέατρο Βράχων και πάνε στο Γήπεδο “TAE KWON DO”. Για πολλούς φανς των βραβείων αυτό ήταν λάθος, διότι όπως υποστηρίζουν πολλοί, έχασαν την αίγλη τους.


Το MAD από την άλλη, σωστά υποστήριξε ότι δεν χώραγαν στο Βράχων πια τα MVMAs. Η αλήθεια είναι πώς το 2009 επικρατούσε το αδιαχώρητο στην αρένα αλλά και οι επίσημοι, κάνανε πολύ ώρα να φτάσουν στη σκηνή για να παραλάβουν τα βραβεία.

Για άλλη μια χρονιά, μεταξύ άλλων, η Δέσποινα δίνει ξανά το παρόν ούσα υποψήφια σε μία κατηγορία την οποία και και κέρδισε! “Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης” για το 2010! Η εμφάνισή της στο stage αποτέλεσε το τότε καινούργιο της τραγούδι “Κομμάτι Απ’την Καρδιά Σου” από τον δίσκο C’est La Vie.

Ολόκληρη η εμφάνιση της Δέσποινας
Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης – Βράβευση
Ολόκληρη η βραδιά

Mad VMAS 2011

14 Ιουνίου 2011 και φτάνει η ώρα των βραβείων για άλλη μια χρονιά. Η Δέσποινα, παρά το ότι ήταν υποψήφια σε τρεις κατηγορίες βραβείων δεν κατάφερε να κερδίσει σε καμία. Ωστόσο, μας χάρισε μια εξαιρετική εμφάνιση την χρονιά εκείνη. Μέσα από ένα ρεμίξ του τραγουδιού “Γι’άλλη Μια Φορά” στην πιο slowed εκδοχή του η Δέσποινα μας συνεπήρε με τον καλύτερο τρόπο.

Ολόκληρη η εμφάνιση της Δέσποινας
Ολόκληρη η βραδιά

Mad VMAs 2012

20 Ιουνίου 2012 και η 9η απονομή των MVMAs είναι γεγονός. Παρούσα για άλλη μια φορά η Δέσποινα – ήταν υποψήφια σε τρεις κατηγορίες από τις οποίες κέρδισε μόνο σε μία. Τα “Γυρίσματα” κέρδισαν το βραβείο για το “Καλύτερος στίχος/Ατάκα“.

Μεταξύ των πολλών εμφανίσεων, αυτή της Δέσποινας ξεχώρισε καθώς είχε άρωμα καλοκαιριού και αποτελούνταν από το ένα χιτ μετά το άλλο σε ένα μοναδικό medley. Ο λόγος στα “Το Νησί“, “Το Αστέρι Μου” & “Γυρίσματα“.

Ολόκληρη η εμφάνιση της Δέσποινας
Οι απονομές – της Δέσποινας στο 1:37

Mad VMAs 2014

Στις 23 Ιουνίου 2014 πραγματοποιείται η ενδέκατη απονομή των MVMAs όπου η Δέσποινα έκανε την μεγάλη της επιστροφή μιας και πλέον ετοίμαζε νέο δίσκο για πρώτη φορά χωρίς την υπογραφή του Φοίβου μετά από 17 χρόνια κοινής πορείας. Το 2014 ήταν η χρονιά της πράγμα που φαίνεται και στην βραδιά των βραβείων. Μάλιστα, την αποκαλούσαν “Βασίλισσα των MVMAs” εν όψη της επιστροφής της. Υποψήφια σε τέσσερις κατηγορίες, κατάφερε να κερδίσει σε δύο από αυτές :

Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης”

“Καλλιτέχνης της Χρονιάς

Δεν θα μπορούσε φυσικά να επιστρέψει στα βραβεία χωρίς να παρουσιάσει κάτι που να συζητηθεί. Τραγούδησε το εκάστοτε νέο single της “Όλα Αλλάζουν” σε μια εμφάνιση άκρως χορευτική που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Ολόκληρη η εμφάνιση της Δέσποινας
Ολόκληρη η βραδιά

Mad VMAs 2015

29 Ιουνίου 2015 και η Δέσποινα δίνει ξανά το παρόν για ένατη φορά. Ενώ είναι υποψήφια σε τέσσερις κατηγορίες, κερδίζει μόνο σε μία – “Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης“.

Μέσα από μια μοναδική εμφάνιση στα λευκά παρουσίασε το έκτο (!) single του δίσκου Δε Με Σταμάτησες με τίτλο “Τι Σημασία Έχει” και μάγεψε κοινό και τηλεθεατές.

Ολόκληρη η εμφάνιση της Δέσποινας

Mad VMAs 2016

Για 10η φορά η Δέσποινα δίνει το παρόν στο θεσμό στις 28 Ιουνίου 2016 όπου ήταν υποψήφια σε δύο κατηγορίες. Κερδίζει στην μια από αυτές – “Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης“. Εκείνη την χρονιά, λόγω της προετοιμασίας του εκάστοτε επερχόμενου νέου προσωπικού της δίσκου δεν έκανε κάποια εμφάνιση στο stage ως performer.

Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης – Βράβευση

Mad VMAs 2023

Έπειτα από 6 χρόνια αποχής από τα βραβεία η Δέσποινα κάνει την μεγάλη της επιστροφή. Έχοντας μπει σε μία νέα ERA, αποφασίζει να δώσει τον καλύτερο της εαυτό και να τραγουδήσει από την μία το smash hit singleYa Habibi” με τους Kings και από την άλλη να ενώσει τις δυνάμεις της με τον Κωσταντίνο Αργυρό και να κάνουν ένα μοναδικό ντουέτο στο τραγούδι, από τον τελευταίο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο “Πόσο Σε Θέλω“. Το αποτέλεσμα; Εκθαμβωτικό.

Ολόκληρη η εμφάνιση της Δέσποινας με τους Kings
Ολόκληρη η εμφάνιση της Δέσποινας με τον Κωσταντίνο Αργυρό

Τέλος, να σημειωθεί ότι ακούστηκε και το “Ανάβεις Φωτιές” στο stage μέσα από μια ιδιαίτερη διασκευή. Δείτε την εδώ:


Mad VMAs 2024 – coming soon

Φτάνοντας στο σήμερα και με αφορμή την επιστροφή της Δέσποινας στα βραβεία έχουμε να πούμε πως η Δέσποινα κάθε φορά αφήνει το στίγμα της με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Εμφανίσεις που έχουνε συζητηθεί, έχουνε προκαλέσει πανικό και έχουνε ξεχωρίσει.

Για 12η φορά θα δώσει το παρόν την Τετάρτη στις 19 Ιουνίου στο γήπεδο “TAE KWON DO” και θα μάθουμε αν και σε πόσες κατηγορίες κέρδισε από τις πέντε που είναι υποψήφια για φέτος.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς πέρα από το καινούργιο της τραγούδι σε μουσική/στίχους του Teo Tzima που έρχεται σε λίγες μέρες και θα ερμηνευτεί on stage, θα ενώσει τις δυνάμεις της με τον μοναδικό Θοδωρή Φέρρη για ένα ιδιαίτερο ερωτικό ντουέτο. Μάλιστα, θα ερμηνεύσουν μαζί το ασταμάτητο “Πανσέληνος” που βρίσκεται στο #1 των ραδιοφωνικών charts αυτό το διάστημα και το “Πάλι Πάλι” – ένα τραγούδι σε πρώτη εκτέλεση του Λευτέρη Πανταζή όπου τους τελευταίους μήνες ακούγεται ξανά μέσα από μια live εκτέλεση του Θοδωρή Φέρρη. Μέχρι τότε, μην ξεχάσετε να ψηφίσετε την Δέσποινα στις κατηγορίες στις οποίες είναι υποψήφια. Stay tuned and see you there!

Like
6

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.